Vlakese-bolussen Op Nieuwjaarstoernooi

foto: Karin bereid zich foor op demowedstijdfoto: Achnat aan het spelen tijdens demowedstrijdfoto: Karin in volle actie tijdens demowedstrijdfoto: het publiek kijkt toe tijdens demowedstrijdfoto: Een gezellig samenzijn na het spelen van de wedstrijden

Nieuws van zaterdag 04 januari 2020
Wat is nu leuker dan het jaar beginnen met een lief, klein, vriendschappelijk showdown toernooitje. En als we dan toch bezig zijn waarom nodigen we onze nieuwe vrienden van de vereniging uit Melissant dan ook niet uit. Dan kunnen we meteen eens kennismaken met deze nieuwe vereniging.

Dit moet ongeveer de gedachten zijn die onze activiteiten commissie had.
We wilden toch al langer kennis maken met de spelers uit Melissant en met een klein toernooitje konden we het nuttige met het aangename combineren. En zo gezegd, zo gedaan.

Op zaterdag 4 januari stond de visio school aan de Heindijk open voor het negental spelers, 4 uit Rotterdam en 5 uit Melissant. Wij vonden het heel leuk om kennis te maken met Leo en zijn mannen/vrouw van het Zuid-Hollandse Eiland. Afgelopen zomer zijn zij van start gegaan en dit was hun eerste toernooitje.
Het moest vooral een klein, vriendschappelijk en gezellig toernooi worden en dat is meer dan gelukt. Er werden 1-setters gespeelt en iedereen zou tegen iedereen spelen. Iedereen was ruim op tijd aanwezig en om 11 uur kon Daniel die de wedstrijdtafel bezette beginnen met de wedstrijden uit te delen. Scheidsrechters waren Ellen, Monique en Karin en er was nog een mooie rol voor onze scheidrechter in ruste Harm. De wedstijden verliepen in een zeer gemoedelijke sfeer en er werd veel gelachen en gepraat tussen de sets. Er stond niks op het spel behalve lol hebben en dat was te merken. Rond half twee waren alle wedstrijden gespeelt. Voor de mensen uit Melissant werd er nog een heel officiële wedstijd gespeelt tussen twee hoofdklasse spelers van Rotterdam. Karin mocht het opnemen tegen Achmat en de wedstrijd werd een echte triller. Voor de mensen een mooi voorbeeld hoe er gespeelt wordt in de hoogste klasse op onze competitie. Scheidsrechter was Harm die eigenlijk alleen maar even langs kwam uit belangstelling. Harm is out hoofdscheidsrechter van de nationale competitie en Internationaal scheidsrechter met heel wat finale partijen op zijn naam. De partij werd een 3-setter die Karin won. Een prachtige demonstratie van showdown op het hoogste niveau.
Rond een uur of 3 zaten de wedstrijden er op en werd er nog even gezellig na gekletst met een hapje en drankje. De Flakeese vereniging bedankte de Rotterdamse organisatie van harte voor de toffe dag en er werden meteen al ideeën geopperd voor een tegenbezoek. Dat is een mooi vooruitzicht en van deze kant veel dank aan onze activiteiten commissie.

Terug naar het clubnieuws overzicht