Kerstdiner op z’n Cubaans

foto: Gezellig aan tafel

Nieuws van woensdag 18 december 2019
Ooit zijn we begonnen met gourmetten met blinden, later zijn we gaan wokken en verleden jaar hadden we pannenkoeken tijdens ons traditionele kerstdiner. Dit jaar deden we het anders namelijk kerstdiner op z’n Cubaans.

Smullokatie was dit jaar het Cubaanse tapas restaurant La Cubanita aan de Oostmolenwerf. Daar wachten er een groot aantal rondjes heerlijke tapas op ons. Voor ons was dat nieuw op ons traditionele kerstdiner. En zou het smullen worden?

Rond 7 uur ’s avonds was iedereen het restaurant langzaam binnen gedruppeld en konden we plaatsnemen aan een grote lange tafel. Helaas net niet groot genoeg voor de hele groep van zo’n 30 mensen maar gelukkig stond er nog een andere tafel klaar. Uiteraard was iedereen in opper beste stemming en met gezonde trek in de hapjes die ons zouden worden voorgezet. Even na 7 uur werd de eerste ronde op tafel gezet met allerlei heerlijke Cubaanse/ Spaanse tapas gerechten. De rondjes volgden elkaar snel op en er stonden elke keer weer nieuwe heerlijke gerechten klaar. Het eerste rondje drinken was op kosten van de club. Zo rond te kijken liet het iedereen zich goed smaken en werd er volop genoten.

Al sinds het eerste jaar van ons bestaan in 1997 sloten we het jaar altijd af met ons traditionele kerstdiner. Ooit begonnen met gourmetten in het buurthuis op het eiland en later in het wok-restaurant op Kijzerswaard. Sinds een paar jaar wisselen we van locatie en onze activiteiten commissie weet elke keer weer wat bijzonders te verzinnen. Dit jaar dus tapas.

Na drie ronden van te voren door de activiteiten commissie uitgekozen rondjes tapas mochten we zelf kiezen wat we als volgende ronde wilden. Hoewel sommigen nog vol goede moed een lijst in hun hoofd hadden wat ze allemaal nog wilden zaten de meesten toch al aardig vol. Toch bestelden de meesten nog een rondje tapas maar daarna was het voor iedereen genoeg. Het was allemaal heerlijk geweest maar we zaten fol. Sommigen namen nog een toetje en anderen koffie of thee om de avond af te sluiten.

Rond kwart voor 10 was iedereen voldaan en was het weer tijd om huiswaarts te keren. Er werd uitgebreid afscheid genomen en iedereen wenste elkaar een goede kerst en een gelukkig nieuw jaar en natuurlijk weer een geweldig nieuw clubjaar. Voor Monique en Eric wachtte nog de loodzware taak om af te rekenen. Gelukkig viel het allemaal erg mee en klopte alles bijna tot op de cent. Rond tien uur vertrokken de laatste leden uit La Cubanita op naar een nieuw clubjaar.

Van deze kant nog dank aan de activiteiten commissie die weer voortreffelijk deze avond had georganiseerd en we kijken al weer reikhalzend uit naar het kerstdiner volgend jaar.

Terug naar het clubnieuws overzicht