Nieuwe showdown tafels in gebruik

Nieuws van dinsdag 08 januari 2019
Er was al lang uitgekeken naar nieuwe tafels voor onze club. De oude hadden hun tijd gehad maar waar haal je nieuwe vandaan. Dankzij een heel gulle gift van iemand die graag onbekend wil blijven kregen wij eind 2018 twee nieuwe tafels.

Op 8 januari startte de club weer het nieuwe jaar maar dit jaar dus op de spiksplinternieuwe internationale wedstrijd tafels. Vlak voor de kerst waren ze geleverd. Het zijn de bekende Tsjechische tafels waar eigenlijk in heel Europa op wordt gespeelt. Er was lang naar uitgekeken want de oude waren meer dan 15 jaar oud maar bovendien speelden onze oude tafels heel anders dan waar internationaal en tijdens onze landelijke competitie op wordt gespeeld. Dat was altijd wennen. Eind vorig jaar kregen we een wel heel gulle gift van iemand die ons twee nieuwe tafels schonk.

Het was nogal een dingetje voordat we de nieuwe tafels in gebruik konden nemen. De tafels moesten op een karretje omdat we ze voor het opbergen een eind moeten versjouwen. Op onze oude kar stond 1 tafel maar nu moesten er twee op wat eigenlijk niet ging. Uiteindelijk is het min of meer gelukt maar voor het transport moesten er nieuwe karren komen.

Voor de spelers was het uiteraard feest op 8 januari. De nieuwe tafels spelen top en spelen veel sneller dan onze oude tafels. Bovendien zoals eerder al gezegd spelen ze zoals de tafels op de competitie en dat is een hele plus voor onze competitie spelers. Een heel klein vervelend dingetje was dat in tegenstelling tot onze oude tafels er geen rolstoel onder kon zodat je niet kunt spelen als je in een rolstoel zit. Hiervoor gaan we nog een oplossing zoeken. Voor de rest was iedereen heel erg blij en hopen we nog jaren gebruik te kunnen maken van deze mooie tafels.

Terug naar het clubnieuws overzicht