Jubilerend Zuid-Holland toernooi in Rotterdam

Nieuws van dinsdag 24 april 2018
In 1998 werd voor het eerst het Zuid-Holland toernooi georganiseerd, een toernooi voor alle Zuid-Hollandse spelers. Dat beviel zo goed dat vanaf 2000 werd afgesproken jaarlijks dit toernooi te organiseren, om beurten door één van de verenigingen. In 2018 was dus de 20ste editie aan de beurt en Rotterdam was aan de beurt voor de organisatie, en een jubileum moet gevierd worden.

Rotterdam wilde groots uitpakken, 20 jaar is niet niks maar bovendien was het vierde lustrum van het bestaan van de club uit de maasstad verleden jaar eigenlijk in stilte voorbij gegaan. Met het Zuid-Holland toernooi 2018 wilden we daarom ook flink uitpakken. Gelukkig hebben we binnen de club een activiteiten commissie die daar haar schouders onder wilde zetten.

Bijzonder aan deze editie van het toernooi was dat het een triple toernooi was, teams van 3 spelers zouden het tegen elkaar opnemen. Daarbij bestonden teams uit spelers van verschillende verenigingen. In totaal 6 teams konden gevormd worden en zij kregen klinkende Rotterdamse namen, Team de Koopgoot, Team Coolsingel, Team Ketelbinkie, Team De Euromast , team De Kuip en Team De Krotenkokers.

Om 10 uur begon het toernooi. De 4 scheidsrechters van de dag hadden vooraf overlegd en tijdens de opening werden de teams ingedeeld. Rond half 11 begonnen de wedstrijden en er werd al meteen flink gestreden. De eerste ronde duurde tot kwart voor 1 waarna de lunch volgde. Alle spelers speelden met een rouwband vanwege het overleiden van Bep Bastiaans. Samen met haar man heeft ze jarenlang het wedstrijd secretariaat van onnoemelijk veel toernooien en competities gedraaid.

De lunch was al een klein feestmaal met zelf gesmeerde broodjes, melk of karnemelk en een broodje kroket gesponsord door een héél bekende Rotterdamse frietkraam. Rond kwart over 1 vingen de wedstrijden weer aan. Er volgde nog een druk schema met vele spannende wedstrijden.

Rond 5 uur waren de wedstrijden gespeelt en kon de uitslag worden opgemaakt. Tijdens de prijs uitreiking werden als eerste alle vrijwilligers van de dag bedankt. Zij kregen echte Rotterdamse koekjes, Maasstroompjes. Daarna volgde de prijsuitreiking en alle teams kregen medailles en een klein souvenirtje in de vorm van een geboetseerd hondje. Winnaar was team De Kuip met 2 speelsters uit Leiden en 1 uit Rotterdam, tweede was Team De Euromast met 2 spelers uit Rotterdam en één uit Leiden en derde Team De Krotenkokers met één speler uit Den Haag, één uit Leiden en één uit Rotterdam.

Om het jubileum van zowel het toernooi als de club extra glans te geven was er na de prijsuitreiking een uitgebreid buffet met Surinaamse lekkernijen. onderandere nasi, bami, en nog veel meer delicatessen uit het Zuid-Amerikaanse land stonden uitgestald. Een ieder liet het zich vorstelijk smaken en het was een mooie afsluiting van een heel geslaagde dag. Rond 19 uur was een ieder voldaan en trokken de meesten huiswaarts alleen was voor de organisatie nog wel het nodige opruim werkt te doen. Rond half 9 was ook de laatste rommel opgeruimd en kon ook de organisatie tevreden huiswaarts keren.

Op deze plaats willen we de activiteiten commissie, Ellen, Monique, Elles, Karin en Daniel heel erg bedanken. Ook zijn we dank verschuldigd aan een aantal fondsen die het toernooi financieel mogelijk hebben gemaakt en een aantal bedrijven waaronder Bram Ladage, Albert Hein en de Alexanderhoeve die ons spullen hebben gesponsord. Daarnaast moeten we natuurlijk ook de Koninklijke Visio bedanken. Zij hebben ons de Heindijk ter beschikking gesteld en ons alle medewerking verleent. Iedereen Bedankt.

Terug naar het clubnieuws overzicht