Radio 509 Outdoor Showdown toernooi 2017

Nieuws van zaterdag 24 juni 2017
één van de meest bijzondere showdown toernooien wordt georganiseerd door de showdown vereniging De Brug Uit Apeldoorn. Dit is namelijk een outdoor toernooi, inderdaad een toernooi onder de blauwe hemel en de Uppers presteerden best goed in de buitenlucht.

Het Radio 509 Outdoor toernooi is een zogenaamd Duo toernooi. Teams van twee spelers nemen het op tegen de overige teams. In totaal 33 teams deden mee en er werd gespeelt op 4 tafels waaronder 2 splinternieuwe Tsjechische wedstrijd tafels. Er waren ook teams uit het buitenland waaronder uit Duitsland en België.

Het weer was niet wat je hoopt bij een outdoor toernooi maar gelukkig kon er toch redelijk doorgespeelt worden. Er werd in twee poules gespeelt en er werd driftig gestreden door de teams. De uppers belanden allemaal in de B-poule, gingen dus niet voor de hoogste plaatsen maar wisten in hun poule wel te domineren. Kevin Fidecius en Ersan Yassar wonnen de finale en Daniel Schober eindigde met zijn medespeelster Karin Eikelenboom op plaats twee. Ook het duo op de derde plaats van de B-poule, namelijk Elles Veenman en Monique van Beest waren Uppers.

Sponsor Radio 509 deed die dag live verslag van het toernooi wat denk ik een unicum is in showdownland. Na afloop van het toernooi was er noch een uitgebreid chinees buffet voor alle spelers en vrijwilligers en een loterij met leuke prijzen. Het was al met al een reuze geslaagde dag en wij feliciteren De Brug ook met dit bijzondere en heel geslaagde toernooi.

Terug naar het clubnieuws overzicht