Geen Eremetaal voor Uppers op EK 2012

Nieuws van dinsdag 17 juli 2012
het is lang geleden dat een upper niet met eremetaal naar huis kwam na een internationaal toernooi toch stond Rotterdam met lege handen na het EK 2012 in Milaan (ItaliŽ).
De Grootste aderlating voor Rotterdam en Nederland was dat Sven van de wege niet geselecteerd was voor het nationale Team. In de aanloop naar het EK was hij vrij ernstig geblesseerd geraakt en kon daardoor niet genoeg punten verzamelen om recht te hebben op een plaatsje in de nationale selectie. Erg jammer want als regerend wereldkampioen kon hij geen gooi doen naar de Europese titel.

Richard Doornheim was de enige Upper die de reis naar Milaan mocht maken. Samen met Jack van oosterhout, Ingrid Welling en Wendy Zuidwijk moest hij de Nederlandse eer hoog houden. Ondanks een heftige strijd lukte het geen van de Nederlanders door te dringen tot de halve finales. Richard lukte het net niet zich te plaatsen voor de kwart finales mede door een blessure. Hij moest genoegen nemen met de 10de plaats bij de heren.

DE finale bij de heren was een Zweeds onderonsje waarbij Zebastian Modin goud won en Claudio Quitral zilver. Ook bij de dames was het een scandinavies onderonsje waar bij Hanna Vilmi uit Finland goud won en Antje Samoray uit Denemarken zilver.

Bekijk video over het EK 2012 van de Italieaanse TV

Terug naar het clubnieuws overzicht