Sven Wereldkampioen!!!

Nieuws van zondag 23 augustus 2009

IN het Zweedse plaatsje Handen is afgelopen weekend de Upper Sven van de wGe Wereldkampioen bij de mannen geworden. Aan de al wel hele lange lijst prijzen heeft Sven dan eindelijk de hoofdprijs toegevoegd. Goud op het belangrijkste en grootste internationale toernooi tot nu toe.

In Zweden waren in totaal 15 landen aanwezig waaronder Amerika, canada, Marokko, Iran en een groot aantal Europese landen. Vanuit Nederland waren er in totaal 7 spelers aanwezig waaronder drie Uppers. Naast sven was ook Achmad Martosowondo en Sander eefsting geplaatst voor dit WK. Daarnaast waren er ook nog twee Upper-scheidsrechters actief, Harm EEfsting en Peter Haazer.

Hoe het toernooi is verlopen hebben we nog niet kunnen horen van de deelnemers maar ongetwijfeld zal de concurrentie zwaar zijn geweest. Achmad en Sander wisten geen potten te breken en ook de vorige wereldkampioen Jack van Oosterhout wist niet tot de halve finales door te dringen. Alleen Sven hield de eer van Nederland Hoog en met succes. Namens de Club, Gefeliciteerd met je titel Sven!

Terug naar het clubnieuws overzicht