Uppers weer lekker op dreef bij seizoenstart

Nieuws van zaterdag 08 september 2007
Traditie getrouw start het showdownseizoen altijd met het Kruikentoernooi in Tilburg en het wordt ook zo langzamerhand een traditie dat de upppers daar aan de haal gaan met de prijzen.

Al vijftien jaar start het showdownseizoen met dit landelijke toernooi waaraan dit jaar meer dan 80 spelers deelnamen waaronder 6 spelers uit Berlijn. Begin dit jaar is de eerste showdownclub van Duitsland van start gegaan. De kruikentoernooi-organisatie had ze uitgenodigd om eens kennis te komen maken met onze spelers en de onderlinge contacten te versterken.

Vanuit Rotterdam reisden er 12 spelers en 1 scheidsrechter af naar Tilburg. In totaal waren er spelers van 14 verschillende verenigingen. Rond half 11 werd er een begin gemaakt met de wedstrijden. In de eerste ronde ging het er om je te plaatsen voor één van de 5 klassen. Voor de uppers was het weer het eerste balcontact na de zomerstop. Kennelijk waren ze het nog niet verleerd want in de tweede ronde wisten er toch een behoorlijk aantal door te dringen tot de kwartfinales in zowel de A, B als C-klasse. In de C-klasse drongen zowel Hans Doornheim als Sander Eefsting door tot de halve finale die ze beiden wonnen en dus tegenover elkaar stonden in de finale. Hans won en nam goud mee naar huis en Sander mocht het zilver meenemen.
IN de B-klasse verloor Ratan Baghola de halve finale maar won de partij om de derde en vierde plaats en had dus brons. Hij was er reuze blij mee want hij verzuchte, "Eindelijk weer eens een beker". Henry Martosowondo drong wel door tot de finale die hij ook wist te winnen en dus de eerste plaats opeiste. In de A-klasse drongen Richard Doornheim en Sven van de wege door tot de halve finale. Beiden wonnen hun partij en stonden dus weer eens tegenover elkaar in een finale. Ze maakten er weer een spannende pot van maar uiteindelijk won Sven het in een 3-setter en mocht weer de eerste prijs mee naar huis nemen. Richard moest knarsetandend genoegen nemen met de tweede plaats.

Met 6 bekers waarvan 3 goud in de hoogste drie klassen is het dus weer een prima seizoenstart. Kijken of we dit de rest van het seizoen kunnen voortzetten...

Terug naar het clubnieuws overzicht