Rotterdam Finish 2006

Nieuws van woensdag 20 december 2006

Het sportgala van rotterdam werd dit jaar gehouden in het Topsport centrum naast De Kuip. Tijdens dit evenement werden alle kampioenen van het afgelopen jaar uit Rotterdam gehuldigd.

Door Sven van de WEge

Namens Twentyone Up waren Richard Doornheim (Nederlands kampioen 2006) en Sven van de Wege (europees kampioen 2006) uitgenodigd. Samen met moeders Corrie Doornheim en Sylvia van de Wege, gingen de twee kampioenen richting De Kuip. Ook good old Harm eefsting sloot zich om 17:30 bij het gezelschap aan. Hoewel hij geen prijzen behaalt als scheidsrechter, verdient Harm zeker een plaats tussen de kampioenen vanwege zijn grote inzet voor Twentyone up en showdown in het algemeen in de afgelopen jaren.

Rond de klok van zes uur, begon het voorprogramma. Tijdens dit programma werden de prestaties van de Rotterdamse kampioenen voorgelezen en werden hun namen geprojecteerd op een videowall.
Voetbalcoach Mario Been en top tennisser Remond Sluiter hadden de eer om een aantal kampioenen persoonlijk te huldigen. Helaas behoorden zowel Richard als Sven niet tot de gelukkigen.
Tijdens het voor programma, was er een sportquiz. Het zogenaamde petje op, petje af spel was erg vermakelijk. De bedoeling van het spel was om vragen te beantwoorden doormiddel van een petje op te zetten of af te doen. Op was ja en af was nee.
Na vraag 1 was alleen Harm nog over van het gezelschap van Twentyone Up. Toch moest ook hij afhaken na vraag 7. De winnaar van de quiz kreeg een aantal prijzen waaronder een aantal sportatributen en vrijkaarten voor diverse sportwedstrijden.

Verder was er een loterij. Voorafgaande van het programma, konden de mensen loten kopen. Het geld werd gebruikt voor kansloze kinderen in BraziliŽ. Ook hier viel twentyone Up niet in de prijzen.

Nadat het voorprogramma was afgelopen, was er de gelegenheid om wat te drinken en te eten. Helaas was er door de drukte geen mogelijkheid om iets van etenswaar te bemachtigen. Gelukkig ging dat wat drinken betreft een stuk makkelijker.

Na de breek was het tijd voor het hoofdprogramma.
Tijdens het hoofdprogramma werden de sportman, sportvrouw, sportploeg, sportcoach, sportpersprijs, talent van het jaar en gehandicapte sporter van het jaar gekozen. Sterren als Robin van Persi (voetbal), Fatima Moreira De Melo (hockey), Robert Dornnbos (formule 1) kregen de aandacht.

Bij elkaar duurde de avond zo'n 4 tot 4 en een half uur. De twentyone Up kampioenen hebben er weer een ervaring bij. Wie weet kunnen ze zich volgend jaar weer melden als kampioenen!

Terug naar het clubnieuws overzicht