Showdown op de lijnbaan

Nieuws van donderdag 12 oktober 2006
Je zou het toch niet verwachten als je shoppend over de lijnbaan opeens mag fungeren als ballenjongen of meisje bij een potje showdown. Toch over kwam het een aantal argeloos winkelende voorbijgangers.

Afgelopen donderdag stond er een showdowntafel voor boekhandel Donner op de hoek van de lijnbaan en Binnenwegplein. Gewoon onder de blote hemel midden tussen het winkelend publiek. En tja, Als er dan een bal uitvliegt en ergens tussen het winkelend publiek rolt vindt hem dan maar eens als blinde. Gelukkig waren er voldoende voorbijgangers die wel vreemd keken naar zo'n rinkelend balletje maar hem toch netjes kwamen terugbrengen naar die rare jongens die met een vreemd slagbatje en een rare bril op stonden te spelen op een wel heel raar soort tafeltennistafel.

donderdag 12 oktober organiseerde het Oogziekenhuis Rotterdam en visio Wijnhaven een publieksvoorlichtingsactie op de lijnbaan.Het Oogziekenhuis deed oogmetingen en Visio was er met allerlei hulpmiddelen. Van een taststok tot een aangepaste computer en sprekende GSM's. Daarnaast bedacht Visio dat het misschien ook wel een goed idee zou zijn om het publiek kennis te laten maken met hoe visueelgehandicapten sporten.Na een belletje naar onze club waren we natuurlijk bereid om onze medewerking te verlenen.

's Ochtends heeft visio de tafel opgehaald en na wat heen en weer geschuifel de tafel midden op de Lijnbaan opgesteld. Eric, Ratan en Richard mochten toen hun gang gaan en het winkelend publiek trakteren op showdown. Onvermijdelijk was het natuurlijk dat soms de bal uit de bak vloog en tussen het publiek verdween. Maar gelukkig was er altijd wel weer iemand die hem netjes terug kwam brengen.

Terug naar het clubnieuws overzicht