Goud en zilver voor Uppers op E.K.

Nieuws van zondag 20 augustus 2006
Trots en fier stonden ze daar, op de hoogste trede van het ereschavot, Sven van de Wege met zijn gouden plak en Eric Buld met zilver.Twee Uppers aan de top in Europa.


Van 17 tot en met 20 augustus vond in het Herveoncollege in Den Bosch het derde Europese Kampioenschap Showdown plaats. Na TsjechiŽ in 2002 en Zweden in 2004 Was dit jaar Nederland aan de beurt om het E.K. te mogen organiseren. Dankzij de inzet van de NEBAS/NSG, de gemeente 's Hertogenbosch en zeker dankzij de inzet van de Taskforce "E.K. 2006" van de Technische Commissie Showdown werd het een zťťr geslaagd toernooi. In totaal 8 landen reisden af naar de Brabantse hoofdstad. Er waren teams uit Denemarken, Zweden, Finland, Estland, TsjechiŽ, Slowakije, SloveniŽ en twee Nederlandse teams. In totaal 25 heren en 14 vrouwen streden om de Europese titel.
TwentyOne Up was goed vertegenwoordigd in het Nederlandse herenteam. Via de showdownrankinglist waren Achmad Martosowondo, Francois van de Laar, Eric Buld, Richard Doornheim en Sven van de Wege geplaatst. Het herenteam werd nog aangevuld met de Wereldkampioen Jack van Oosterhout uit Breda. Het Nederlandse vrouwenteam bestond uit Wereldkampioene Ieke Wiersma (Leiden), Helma van de Boom (Den Haag), Frida Weterings (Arnhem) en bianca Wolloe (Nieuwegein). Het Nederlandse team werd gesponsord door de VSB-Bank.

De wedstrijden begonnen op vrijdag 18 augustus. Daarbij bleek al snel dat de Nederlanders het goed deden. Ze hadden natuurlijk het thuisvoordeel. Alleen Francois van de Laar moest afhaken vanwege een blessure. Zowel bij de vrouwen als bij de mannen stormden de Nederlanders af op de halve finales. De buitenlandse spelers hadden een beetje het nakijken. Uiteindelijk bereikten drie Nederlandse vrouwen de halve finale aangevuld met een Finse speelster. Uiteindelijk moest deze laatste het afleggen en stonden er drie vrouwen op het podium. Goud was voor de wereldkampioene Ieke Wiersma, zilver voor Helma van de boom en Frida Weterings had Brons. Bij de heren moest Sven van de Wege en Richard doornheim het tegen elkaar opnemen in de halve finale. De andere halve finale ging tussen Wereldkampioen jack van Oosterhoud en Eric Buld. Sven Won in een zware 3-setter en Eric wist tot ieders verbazing Jack te kloppen. De kleine finale tussen Jack en Richard werd gewonnen door jack die dus Brons had. De finale tussen Sven en Eric was een overwinning voor Sven. Erik moest het afleggen tegen de op dreef zijnde Sven en daarmee was de Europese titel voor Sven van de Wege en Eric Buld had niet minder blij de zilveren medaille om zijn nek.

Al met al een geslaagd E.K. voor de Uppers met een eerste en tweede plaats. Richard Doornheim werd vierde, net buiten de prijzen en Achmad Martosowondo werd Twaalfde. Francois van de Laar werd laatste maar was geŽxcuseerd door zijn blessure.

Terug naar het clubnieuws overzicht