Bredalympics Met Uppers in hoofdrol

Nieuws van maandag 10 oktober 2005
De finale van het showdowntoernooi tijdens de Bredalympics was een Rotterdams onderonsje tussen de Uppers Richard Doornheim en Sven van de WEge. Ze waren beiden vrij gemakkelijk doorgedrongen tot de finale en zeker voor richard was dit een goede prestatie aangezien hij nog wel wat last had van zijn Oog operatie.
De finale werd gespeeld als 5-setter wat behoorlijk heavy is maar deze jonge honden konden dat makkelijk aan en maakten er een spannende pot van. Sven Won uiteindelijk en ging met de eerste plaats er van door.

In het weekend van 8en 9 oktober vond in Breda de eerste Bredalympics plaats. Een groots meerdaags evenement waaraan een groot aantal gehandicaptensporten deel namen. Men wil de Bredalympics uitbouwen tot een om de vierjaar terugkerend sportevenement. Showdown was één van de sporten op het programma en het toernooi was het enige tweedaags toernooi op de Bredalympics. Zo'n 30 spelers van verschillende verenigingen uit ons land deden mee aan het toernooi en de uppers hadden een aanzienlijke delegatie met 8 spelers en 5 scheidsrechters.

De uppers deden het heel behoorlijk en velen wisten door te dringen tot de A-poule. In de halve finale stonden zelfs 3 Uppers. Uiteindelijk moest Eric Buld genoegen nemen met de vierde plek en moest hij het hoofd buigen voor de Jeugd. De nummers 1 tot en met 3 waren namelijk allen nog onder de 21 jaar en het was ook meteen wel weer een duidelijk voorbeeld dat de jeugd de toekomst heeft. Daniek van de Kaay werd als beste vrouw derde en zoals al gemeld wist Sven het toernooi te winnen en werd richard Tweede.

Wat de Uppers betreft was de eerste editie van de Bredalympics een groot succes en wordt er ook met veel plezier teruggekeken op het toernooi en kijken ze nu al weer uit naar de volgende Bredalympics.

Terug naar het clubnieuws overzicht